Sasati » Eten en Drinken
Sasati: Informatie van A tot Z
Artikelen 1 - 10 van 53 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Biryani, Iraanse rijst

Deze rijst wordt gegeten in het Midden-Oosten en heeft door de verse koriander een zeer opvallende smaak. Recepten, Recepten Midden-Oosten, 22-06-2007

Diverse soorten rijst met groenten en yoghurt met knoflook

Een bekend en eenvoudig gerecht uit Syrië is rijst met doperwten, dit wordt traditioneel gegeten met yoghurt, hier een variant op de gewone yoghurt: yoghurt met knoflook. Een ander makkelijk gerecht i… Recepten, Recepten Midden-Oosten, 21-12-2010

Een korte geschiedenis van het Vegetarisme

Vegetarisch eten is in de Westerse wereld relatief nieuw. Vlees heeft meestal een belangrijk deel uitgemaakt van onze eetcultuur. Toch zijn er, ook in het Westen, al eeuwenlang mensen die vegetarisch… Diversen, 12-04-2012

Eetcultuur: China

Weinig keukens hebben zon enorme diversiteit te bieden als de Chinese en weinig volken zijn zo dol op eten als Chinezen. Daar zijn diverse verklaringen voor: Armoede heeft een grote invloed op de man… Diversen, Eetculturen, 05-02-2012

Eetcultuur: Frankrijk

Wie aan de Franse keuken denkt denkt al snel aan wijn, diverse soorten kaas, rijke, romige producten. Daarnaast is er de slankere variant in het zuiden, met verse kruiden, tomaten en olijfolie. Waar k… Diversen, Eetculturen, 02-02-2012

Eetcultuur: Griekenland

Griekenland, land van zon, zee en lekker eten. Waar komt de Griekse eetcultuur vandaan? Wat zijn de belangrijkste producten in de Griekse keuken? En hoe zit het met de invloed van de Turken en vice ve… Buitenlands, 13-02-2012

Eetcultuur: India

India is een groot en divers land met een lange geschiedenis. Die lange geschiedenis en de diversiteit van de bevolking drukken een grote stempel op de Indiase eetcultuur. Maar wat de verschillen tuss… Diversen, Eetculturen, 06-02-2012

Eetcultuur: Indonesië

Vroeger werd de Indonesische archipel de Specerijen Eilanden genoemd. En niet onterecht, veel specerijen komen oorspronkelijk uit Indonesië. En die specerijen behoren tot een van de redenen dat de Ind… Diversen, Eetculturen, 06-02-2012

Eetcultuur: Iran

Eeuwenlang lag Iran of Perzië op het kruispunt van diverse culturen, religies en handelswegen. Dat is de reden dat het land een fantastische culinaire geschiedenis en een overheerlijke keuken heeft. I… Diversen, Eetculturen, 06-02-2012

Eetcultuur: Italië

Wie aan Italiaans eten denkt denkt waarschijnlijk vooral aan pasta en pizza. Traditioneel was dit het voedsel van de arme, zuidelijke bevolking. De Italiaanse keuken is echter veel diverser dan dat en… Buitenlands, Eetculturen, 02-02-2012
Schrijf mee!