Sasati » Specials » Actrices
Sasati: Informatie van A tot Z

Beroemde Actrices

Beroemde actrices zijn er uiteraard heel erg veel. In deze Special aandacht voor een aantal beroemde dames. Sommige daarvan lopen al een hele tijd mee, zoals Julia Roberts en Emma Thompson. Anderen zijn nog relatief fris en nieuw, zoals Reese Witherspoon en Gwyneth Paltrow.

De Oude Garde

Actrices als Julia Roberts, Sandra Bullock, Nicole Kidman en Emma Thompson lopen al lange tijd mee in de filmwereld en hebben tal van prachtige films op hun naam staan en daarmee ook Oscars, Golden Globes en andere prijzen in de wacht gesleept.

Oscar

Halle Berry was de eerste Afro-Amerikaanse actrice die een Oscar won (met haar rol in Monster's Ball) en daarom alleen al verdient ze het om opgenomen te worden in dit lijstje van belangrijke actrices.

De Jongere Garde

Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Reese Witherspoon en Renee Zellweger zijn de wat jongere garde van succesvolle dames van het witte doek. Ook deze vrouwen hebben diverse prachtige rollen gespeeld en daarmee grote prijzen in de wacht gesleept.

Actrice: Emma Thompson

Emma Thompson is een van Engelands beste en belangrijkste actrices. Ze werd aanvankelijk bekend door haar werk in comedies met grote namen als Stephen Fry en Hugh Laurie. Daarna speelde ze in serieuze…

Actrice: Nicole Kidman

Nicole Kidman was aanvankelijk vooral bekend als de vrouw van Tom Cruise. Maar Kidman heeft inmiddels bewezen dat ze veel meer is, ze is een geweldige actrice. Ze speelde in diverse bekende films zoal…
Gepubliceerd door Sasati op 16-05-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!