Sasati » Specials » Mali
Sasati: Informatie van A tot Z

Mali in West-Afrika

Mali is een relatief onbekend land. Begin 2012 was het land regelmatig in het nieuws vanwege de Islamisten die in het noorden de dienst uitmaken. Maar Mali is meer dan dat, het land is een smeltkroes van culturen en talen, het heeft fantastische historische overblijfselen in de vorm van moskeeën en mausolea. Kortom, een land dat meer dan de moeite waard is om meer over te weten.

Mali

Op de eerste plaats een artikel met algemene informatie over het land. De geografie, recente en oudere geschiedenis, de etnische groepen en talen.

Timboektoe

Timboektoe is misschien wel de beroemdste stad van Mali. Het is een naam met mythische proporties, van een stad aan de rand van de woestijn. Het begin-en vertrekpunt van karavanen en met prachtige moskeeën en andere historische overblijfselen.

Islamisten

Het noorden van Mali wordt geteisterd door Islamisten, die hun versie van de Islam aan de bevolking op proberen te leggen. Deze versie is zeer extreem en past niet erg bij de vaak vrij relaxte wijze waarop de meeste Malinezen met hun religie omgaan.

Toeareg

De Blauwe Mannen wonen vooral in het noorden van Mali. Lang hebben ze gevochten tegen de regering in Bamako, de hoofdstad van Mali, voor hun rechten. Maar nu wordt het gebied waar ze leven vooral door Islamisten geleidt.

Timboektoe, Parel van de Sahara

Timboektoe is misschien wel de bekendste stad van Mali. Deze stad midden in de Sahara heeft voor veel reizigers bijna mythische proporties. De stad heeft een rijke historie, met moskeeën, mausolea en…
Toeareg: De Blauwe Mannen

Toeareg: De Blauwe Mannen

Iedereen heeft wel eens van ze gehoord, van de Toearegs, die geheimzinnige blauwe mannen uit de woestijn. Maar wat is het precies voor een volk, wat is hun geschiedenis? In dit artikel aandacht voor d…
Gepubliceerd door Sasati op 19-10-2012, laatst gewijzigd op 17-08-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!