Artikelen 31 - 40 van 176 in de rubriek Kunst en CultuurKunst en Cultuur
Claude Monet wordt gezien als een van de grondleggers van het Impressionisme, een vernieuwende stroming in de schilderkunst in de tweede helft van de negentiende eeuw.
Kunst, 25-11-2007
Arabisch wordt wereldwijd door vele miljoenen mensen gesproken en is daarnaast de taal van de Koran, waardoor de taal ook voor niet-Arabische moslims erg belangrijk is. Daarom hier wat meer informatie…
Taal, 22-06-2007
De Akkadiërs kwamen plotseling opzetten als nieuwe beschaving. In korte tijd bouwden ze de stad Akkad, die vervolgens als Babylonië bekend zou worden. Net zo snel als ze waren verschenen verdwenen ze…
Geschiedenis, 20-05-2008
De Amorieten maakten voor bijna een half millenium de dienst uit in Mesopotamië. Ze waren de heersers van een groot rijk met Babylon als hoofdstad. Ook de beroemdste wettekst in de geschiedenis, 'de c…
Geschiedenis, 21-05-2008
De Assyriërs woonden al lange tijd in Mesopotamië voor ze ook daadwerkelijk een eigen rijk opbouwden. De grondslag van het rijk was oorlog en verovering, wat leidde tot nieuwe ontdekkingen op het gebi…
Geschiedenis, 28-05-2008
De Chaldeeërs, ook bekend als Nieuw-Babyloniërs waren de laatste Semitische heersers in Mesopotamië. Hierna werd kwam de macht in handen van de Perzen en later gingen ook Grieken en Romeinen een rol s…
Geschiedenis, 20-05-2008
De Hittieten zijn een mysterieus volk. Lange tijd was er absoluut niets over hen bekend en hun schrift was onleesbaar, terwijl het de stichters waren van een groot rijk dat zich uitstrekte van Turkije…
Geschiedenis, 17-05-2008
Vanuit de oudste vastgelegde geschiedenis blijkt dat het zuiden van Mesoptamië, het zuiden van het moderne Irak, werd bewoond door de Sumeriërs. Sumerië, in de Bijbel Shinar genoemd, worden beschouwd…
Volkeren, 14-05-2008
De blokkade van Berlijn was een van de eerste beproevingen van de Koude Oorlog. Berlijn, dat door de Geallieerden verdeeld was in vier zones, maar in zijn totaal in de Sovjet-zone lag, werd door de Ru…
Geschiedenis, 08-07-2008
De Cubaanse raketcrisis of Cuba-crisis in 1962 was het dieptepunt in de Koude Oorlog en de bracht de wereld aan de rand van een nucleaire oorlog. Op het laatste nippertje wisten president Kennedy en p…
Geschiedenis, 01-06-2008