Artikelen 1 - 10 van 41 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Vegetarisch eten is in de Westerse wereld relatief nieuw. Vlees heeft meestal een belangrijk deel uitgemaakt van onze eetcultuur. Toch zijn er, ook in het Westen, al eeuwenlang mensen die vegetarisch…
Diversen, 12-04-2012
Weinig keukens hebben zo’n enorme diversiteit te bieden als de Chinese en weinig volken zijn zo dol op eten als Chinezen. Daar zijn diverse verklaringen voor: Armoede heeft een grote invloed op de man…
Diversen, 05-02-2012
Wie aan de Franse keuken denkt denkt al snel aan wijn, diverse soorten kaas, rijke, romige producten. Daarnaast is er de slankere variant in het zuiden, met verse kruiden, tomaten en olijfolie. Waar k…
Diversen, 02-02-2012
Griekenland, land van zon, zee en lekker eten. Waar komt de Griekse eetcultuur vandaan? Wat zijn de belangrijkste producten in de Griekse keuken? En hoe zit het met de invloed van de Turken en vice ve…
Buitenlands, 13-02-2012
India is een groot en divers land met een lange geschiedenis. Die lange geschiedenis en de diversiteit van de bevolking drukken een grote stempel op de Indiase eetcultuur. Maar wat de verschillen tuss…
Diversen, 06-02-2012
Vroeger werd de Indonesische archipel de Specerijen Eilanden genoemd. En niet onterecht, veel specerijen komen oorspronkelijk uit Indonesië. En die specerijen behoren tot een van de redenen dat de Ind…
Diversen, 06-02-2012
Eeuwenlang lag Iran of Perzië op het kruispunt van diverse culturen, religies en handelswegen. Dat is de reden dat het land een fantastische culinaire geschiedenis en een overheerlijke keuken heeft. I…
Diversen, 06-02-2012
Wie aan Italiaans eten denkt denkt waarschijnlijk vooral aan pasta en pizza. Traditioneel was dit het voedsel van de arme, zuidelijke bevolking. De Italiaanse keuken is echter veel diverser dan dat en…
Buitenlands, 02-02-2012
Wie aan Japans eten denkt denkt al gauw aan sushi, rauwe vis en tempura. Japans voedsel is zeer gezond, calorie-arm en het cholesterolgehalte laag. De Japanners zijn bijzonder trots op hun voedsel. De…
Buitenlands, 02-02-2012
Libanezen en Syriërs zijn dol op eten, het is een dankbaar onderwerp van gesprek en de keukens blinken uit door verse, gezonde producten, bereidt met allerlei specerijen en kruiden.
Diversen, 07-02-2012