Sasati » Specials » Boekrecensies

Mijn Boekrecensies

Mijn Boekrecensies Boeken en lezen zijn mijn passie, daarom in deze Special aandacht voor een aantal van mijn favoriete boeken. Wat maakt een boek favoriet? Dat kunnen zeer diverse dingen zijn en daarom zijn de boeken die aan bod komen ook zeer divers.

Romans

Wat is literatuur, wat is lectuur, daar zijn oneindige discussies over te voeren. Daar wil ik hier niet op in gaan. In deze Special aandacht voor een aantal boeken die een diepe indruk hebben gemaakt op mij om verschillende redenen.

Ruimte voor Vrouwen van Marilyn French was zo'n boek, French legde met deze roman de vinger op de zere plek en beschreef het leven van 'gewone' vrouwen uit de blanke middenklasse in de Verenigde Staten tot in details. Haar boek was baanbrekend toen het verscheen.

De Vertaalster van Aboulela is een boek dat me na aan het hart ligt omdat hier eindelijk eens sprake is van een normale moslim-vrouw. Een gelovige vrouw ook, wier leven op een gewone wijze wordt beschreven.

Duizend schitterende zonnen van Hosseini en De vrouw van de keukengod van Tan laten de beproevingen van vrouwen in Afghanistan en China zien.

De ontdekking van de hemel van Harry Mulish is wat mij betreft het hoogtepunt in de Nederlandse literatuur en daarom zeker een recensie waard.

Varia

Het zijn net mensen van Luyendijk geeft een goed inzicht in de onmogelijkheid om journalistiek te bedrijven in het Midden-Oosten en laat zien dat nieuws op zijn zachtst gezegd subjectief is. Altijd goed om aan herinnert te worden.
recensie

"De ontdekking van de hemel" door Harry Mulisch

Toen dit boek in 1992 uitkwam zorgde het voor een hype onder Nederlandse lezers. Die vervolgens erg verdeeld waren, was het nu echt een topboek of was het vooral pretentieus?
recensie

"De Tweeling" door Tessa de Loo

Het boek 'De tweeling' beschrijft het leven van twee zussen, die door omstandigheden van elkaar gescheiden worden en zo totaal andere levens krijgen, de een in Duitsland, de ander in Nederland.
recensie

"Het zijn net mensen" door Joris Luyendijk

De journalist Joris Luyendijk geeft met zijn boek 'Het zijn net mensen. Beelden uit het Midden-Oosten.' een kijkje in de keuken van de journalistiek in het Midden-Oosten. En met die journalistiek is h…
Gepubliceerd door Sasati op 18-10-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties