Sasati » Specials » Indonesie

Indonesië Eilandenrijk

Indonesië is een groot eilandenrijk en bovendien het land met de grootste moslim-populatie ter wereld. Een land waarvan het de moeite waard is om meer te weten. Bovendien was het tot 1949 een Nederlandse kolonie, waardoor er relatief veel Indonesiërs in Nederland wonen.

President

De eerste president van een onafhankelijk Indonesië was Sukarno, een intelligente man met een visie, maar hij had het niet makkelijk met het verdeelde land, waardoor het presidentschap van Sukarno uiteindelijk verwerd tot een dictatuur.

Dayak

Indonesië is een land met veel verschillende culturen en talen. De Dayak zijn daar een goed voorbeeld van, een inheems volk dat zich op het eiland Kalimantan (Borneo) bevindt.

Chinezen

De Chinezen vormen een belangrijke en vaak gediscrimineerde minderheid in Indonesië. Vele malen heeft de volkswoede over slecht overheidsbeleid zich tegen de Chinezen gekeerd, waarbij vaak doden vielen en de eigendommen van de Chinzen vernield werden.

Transmigratie

Transmigratie heeft grote gevolgen gehad voor Indonesië. Het is de politiek waarbij mensen van de overbevolkte eilanden Java, Bali en Madura naar minder dichtbevolkte eilanden worden verscheept en daar een nieuw bestaan opbouwen met behulp van de overheid.

Chinezen in Indonesië

Lange tijd hebben Chinezen het erg moeilijk gehad in Indonesië en hadden te lijden onder geweld en discriminatie. Dit was al het geval ten tijde van de Nederlandse kolonie Nederlands Indië. In tijden…

De Dayak van Borneo

De Dayak stonden bekend als agressieve koppensnellers, maar zijn vooral de inheemse rijstverbouwende inwoners van Borneo met van oorsprong een eigen religie en cultuur. De komst van kolonialen en mode…

Sukarno, Eerste President van een Onafhankelijk Indonesië

Sukarno was de eerste president van het onafhankelijke Indonesië en al vroeg politiek actief. Hij werd diverse malen gevangen genomen door de Nederlandse koloniale overheid, maar uiteindelijk werd zij…

Transmigratie in Indonesië

Indonesië is een eilandenrijk, met een aantal overbevolkte eilanden en met eilanden waarnauwelijks mensen wonen. Met dit in het achterhoofd begonnen de Nederlanders al in de negentiende eeuw met iets…
Gepubliceerd door Sasati op 01-05-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.