Sasati » Specials » Mankell

Henning Mankell en zijn Werk

In deze Special aandacht voor Henning Mankell en zijn werk. Mankell is de bekendste Zweedse auteur van dit moment, er zijn miljoenen exemplaren van zijn werk verkocht wereldwijd en veel van zijn werk is verfilmd. Maar het is deze auteur niet te doen om beroemdheid en faam, hij wil met zijn werk vooral de maatschappij waarin we leven een spiegel voorhouden.

De Auteur

Op de eerste plaats is er een artikel over de auteur zelf. De uit Zweden afkomstige Henning Mankell werd vooral beroemd door zijn serie thrillers over Kurt Wallander. En het zijn ook vooral deze boeken die verflimd zijn. Maar hij heeft ook diverse andere boeken geschreven, thrillers, maar ook romans. In veel van zijn werk is een belangrijke plaats weggelegd voor Afrika, omdat Mankell daar zelf een tijd van het jaar woont.

De Wallander-serie

Een aantal recensies van zijn Wallander-boeken. Mensen die van een goede thriller houden, met de sombere Zweedse sfeer, zullen zeker genieten van deze boeken. Mankell is een meester in het bedenken van goede plots en in elk deel wordt de spanning tot het einde toe opgebouwd. Toch zijn de boeken meer dan thrillers, in elk van de boeken houdt Mankell zijn lezers een spiegel voor over de maatschappij waarin ze leven.

Romans

Naast zijn thrillers schrijft Mankell ook andere boeken, die vaak met Afrika of met de Derde Wereld te maken hebben. Een aantal hiervan zijn hier ook gerecenseerd, zoals: Teabag, Kennedy's Brein en Verteller van de Wind.

Ik sterf, de herinnering leeft

Het kleine boekje Ik sterf, de herinnering leeft is een bijzonder deel van Mankells werk. Hij gaat in op wat aids/hiv met Afrika doet en ook over wat het met hemzelf doet. Mankell brengt jaarlijks veel tijd door in Afrika en hij is bezig met een project van herinnerings-boeken voor de slachtoffers van aids en hun nabestaanden.
recensie

Recensie: Dwaalsporen door Henning Mankell

Dwaalsporen is deel vijf in de Wallander-serie van Henning Mankell. Het is tevens het dramatische verhaal over het leed wat jonge mensen in zowel rijke als arme landen wordt aangedaan door mensen die…
recensie

Recensie: Midzomermoord door Henning Mankell

Midzomermoord is deel zeven in de Wallander-serie van Henning Mankell. Midzomermoord is het verhaal van een krankzinnige moordenaar die het plezier en geluk van mensen niet verdragen kan. Tevens is he…
Gepubliceerd door Sasati op 23-10-2012, laatst gewijzigd op 07-03-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.