Sasati » Specials » Toerisme

Facetten van Toerisme

Facetten van Toerisme Toerisme is big bussines vandaag de dag en iedereen heeft er op de een of andere manier mee te maken. Veelal zelf als toerist, maar veel mensen verdienen ook hun geld met het toerisme. Dit geldt zowel voor het Westen als ook voor armere landen. Het is daarom niet vreemd dat toerisme veel invloed heeft op het dagelijks leven van veel mensen. In deze Special is aandacht voor een aantal facetten van het toerisme. Aandacht voor de invloed die toerisme heeft op een plaatselijke bevolking. De aanwezigheid van toeristen verandert veel in het dagelijks leven van mensen, niet alleen wanneer men werkzaam is in het toerisme, maar de eenvoudige aanwezigheid van 'vreemdelingen' heeft veel invloed.

Daarnaast kent toerisme vele verschillende vormen. Er zijn massatoeristen, maar ook bijvoorbeeld backpackers, al die verschillende groepen brengen hun eigen dingen met zich mee.

Daarnaast is authenticiteit een belangrijk begrip binnen het toerisme. Veel toeristen zijn op zoek naar authenticiteit, maar door datzelfde toerisme verandert dat begrip.

Authenticiteit en Toerisme

Authenticiteit is een veelgebruikt maar ook verwarrend begrip binnen het toerisme. Mensen, vooral toeristen, zoeken ernaar maar weten zelf niet precies wat het is en of het eigenlijk wel bestaat. In d…

Invloed van het toerisme

Toerisme is niet zonder gevolgen. Streken die met toerisme geconfronteerd worden krijgen meestal te maken met allerlei veranderingen. Welke invloed heeft toeristen op de plaatselijke bevolking?

Vormen van Toerisme

Toerisme is big business, het is een wereldwijde, enorme industrie. Om wat duidelijkheid te scheppen in deze enorme stroom hier een aantal modellen om het overzicht niet kwijt te raken.
Gepubliceerd door Sasati op 01-05-2010. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.