Sasati » Specials » Dieren

Diverse Diersoorten

In deze Special aandacht voor een aantal zeer diverse dieren. Wie zich in een bepaald dier verdiept ontdekt dat zo'n dier talloze bijzonderheden heeft en daardoor is elk dier, hoe klein of onaanzienlijk ook, zeer interessant.

Grizzlybeer

De Grizzlybeer is een enorme beer die alleen in Noord-Amerika voorkomt. In sommige Amerikaanse staten staat het dier op de lijst van bedreigde diersoorten, maar in Alaska en Yellow Stone Park groeit de populatie gestaag. Een vrouwtje raakt zwanger aan het einde van de lente of het begin van de zomer, maar haar vrucht begint pas te groeien wanneer ze aan haar winterslaap begint.

Kangoeroe

Kangoeroes zijn dieren die veel mensen en vooral kinderen schattig vinden, zeker wanneer ze een jong in hun buidel dragen. Kangoeroes zijn buideldieren en de grootste soort is tevens het grootste buideldier ter wereld. De dieren komen met name in Australië voor en de kangoeroe is dan ook het symbool van dat land.

Zeehond

Weinig dieren zijn zo vertederend als een jonge zeehond, die nog zijn witte vacht heeft. Vanwege die vacht wordt er dan ook nog steeds jacht op hen gemaakt, vooral in Canada waar de jacht geen restricties kent met betrekking tot de zeehond. Het leefgebied van zeehonden is erg groot, ze komen zowel in koude als warmere streken voor.

Bonobo

De Bonobo is een van de vier mensapen en degene die samen met de chimpansee het dichtst bij de mens staat. Toch is de aap relatief onbekend, dit omdat hij weinig te vinden is in dierentuinen en omdat hun leefgebied zeer beperkt is (ze leven alleen in een beperkt gebied aan de linkeroever van de Congo). Dit is dan ook een van de redenen dat ze in hun bestaan bedreigd worden. De Bonobo's zijn een zeer vredelievende apensoort, maar er is relatief weinig van hen bekend, omdat het gebied waar ze leven onderzoek ernstig bemoeilijkt.

De Grote Grizzlybeer

De grizzlybeer is een enorme beer die op mensen bedreigend over kan komen. Toch valt hij zelden of nooit mensen aan. Sinds 1975 staat het dier in de Verenigde Staten op de lijst van bedreigde dieren,…

Het Leven van de Kangoeroe

Kangoeroes zijn er in diverse soorten en maten. De grootste dieren zijn tevens de grootste buideldieren ter wereld. Ze komen voornamelijk voor in Australië. Het meest opvallende aan de dieren is dat z…
Het Leven van de Zeehond

Het Leven van de Zeehond

Zeehonden zijn prachtige dieren, zowel de jongen met hun witte vacht, als de volwassen dieren. Ze komen in heel veel verschillende streken voor, zowel in zeer koude als ook in warmere gebieden.

Mensaap: De Bonobo

Iedereen kent de chimpansee, de gorilla en de oerang utan, maar de bonobo is veel minder bekend. Toch is ook de bonobo een mensaap. De onbekendheid van de bonobo is waarschijnlijk te wijten aan het fe…
Gepubliceerd door Sasati op 17-10-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.