Sasati » Specials » Scientology

Scientology, Religie of Scam

Iedereen heeft wel eens van Scientology gehoord, maar de meeste mensen kennen de religie niet echt. Daarom in deze Special aandacht voor Scientology. Voor Scientology zoals de aanhangers het zien, voor Scientology zoals de critici het zien en ook voor de stichter L. Ron Hubbard.

Scientology, de Beweging

Wie op zoek gaat naar informatie over Scientology komt al snel op hun website terecht. Maar dat blijkt nog niet zo'n grote hulp. De website staat vol met vage informatie waaraan iemand die op zoek is naar meer informatie weinig heeft. Daarom hier op de eerste plaats een artikel met de informatie die Scientology zelf aanbiedt, maar dan duidelijker.

Scientology, de Kritiek

Daarnaast aandacht voor de critici van de sekte. Critici zijn er volop en wie zich in Scientology verdiept zal soms versteld staan van wat de beweging allemaal beweert. Voor een buitenstaander is het een raadsel hoe iemand zich hier aan over kan geven, maar de vele aanhangers maken duidelijk dat er wel degelijk vraag en interesse is in het aanbod van Scientology.

Hubbard, Stichter van Scientology

L. Ron Hubbard is de stichter van Scientology. Hij is een man die in het middelpunt stond van de wildste geruchten. Voor aanhangers van Scientology is hij een heilige, voor zijn critici is hij een waanzinnige of een oplichter. Maar omdat Hubbard zo'n belangrijk stempel drukt op de beweging, ook na zijn dood, is er ook een artikel speciaal aan hem gewijdt.

L. Ron Hubbard, Stichter van de Scientology Kerk

Van weinig bekende mensen is het leven zo in raadselen en mysteries gehuld als dat van Ron Hubbard, de stichter van de Scientology Kerk, een kerk die wereldwijd vele miljoenen leden telt en waarover d…

Moderne Religie: Scientology

Iedereen heeft wel eens gehoord van de Scientology Kerk, maar wat is dat nou precies voor een kerk? Veel beroemde mensen zijn lid van de kerk, zoals Tom Cruise, John Travolta en Kirstie Allen. Wat hee…
mijn kijk op

Scientology Kerk, een kritische benadering

De Scientology Kerk is een controversiële kerk, sommigen zullen het een sekte noemen, iets waar leden het uiteraard niet mee eens zijn. Wie de website van Scientology bestudeert krijgt een zeer vaag g…
Gepubliceerd door Sasati op 06-03-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.