Sasati » Eten en Drinken: Pagina 2
Artikelen 11 - 20 van 41 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Eetcultuur: Marokko

De Marokkaanse keuken raakte in Nederland bekend door de invloed van de vele Marokkaanse migranten. Opeens werden couscous en bisteeya bekende gerechten. Niet onterecht, de Marokkaanse keuken met zijn… Diversen, 06-02-2012
Eetcultuur: Mexico

Eetcultuur: Mexico

De eetcultuur in Mexico is zeer oud en van oorsprong Indiaans. Later zijn er Europese ingrediënten aan de keuken toegevoegd, maar de smaak blijft authentiek Mexicaans. Diversen, 03-02-2012

Eetcultuur: Nederland

Nederland staat internationaal niet bekend als een land met een geweldige keuken. Toch was het eten tijdens bijvoorbeeld de Gouden Eeuw vaak zeer uitgebreid en luxe. Pas in de negentiende eeuw verande… Diversen, 09-02-2012

Eetcultuur: Spanje

De Spaanse eetcultuur is meer nog dan andere eetculturen misschien, beïnvloedt door omringende culturen. De Fransen in het noorden en Marokko in het zuiden hebben een belangrijke rol gespeeld bij het… Diversen, 02-02-2012

Eetcultuur: Thailand

De Thaise eetcultuur is zeer specifiek. Thailand heeft veel zaken overgenomen uit andere culturen, maar het nieuwe resultaat is altijd typisch Thais. Diversen, 04-02-2012
Eetcultuur: Turkije

Eetcultuur: Turkije

Turks eten is heerlijk. De keuken is uitgebreid en divers. Turken zijn dol op lekker eten en vooral met mooi weer genieten ze graag van een lekkere maaltijd buiten; op het balkon, in de tuin, in een r… Diversen, 10-02-2012
Het specerij Kardemom

Het specerij Kardemom

Kardemom is een van de oudst bekende specerijen, maar wordt in Westerse keukens niet zo veel gebruikt. In Azië en in het Midden-Oosten echter is het een geliefde smaakmaker. Producten, 10-12-2007
Het specerij Saffraan

Het specerij Saffraan

Saffraan is het duurste specerij ter wereld. Iran is de grootste producent van saffraan en Spanje is de grootste exporteur. Producten, 10-12-2007

Koude voorgerechten uit Syrië en Libanon

In Syrië en Libanon maken voorgerechten of 'mezze' een belangrijk deel uit van de maaltijd. Tafels zijn vaak overladen met voorgerechten, bestaande uit 'dipsauzen', salades, aardappelgerechten en vers… Recepten, 12-05-2008
Kruiden en specerijen: Tijm

Kruiden en specerijen: Tijm

Tijm is een kruid dat vooral veel gebruikt wordt in de keukens rond de Mediterrane Zee. Tegenwoordig is het ook in Nederland veel verkrijgbaar. Producten, 23-01-2008