Sasati » Eten en Drinken: Pagina 2
Sasati: Informatie van A tot Z
Artikelen 11 - 20 van 46 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Eetcultuur: Libanon & Syrië

Libanezen en Syriërs zijn dol op eten, het is een dankbaar onderwerp van gesprek en de keukens blinken uit door verse, gezonde producten, bereidt met allerlei specerijen en kruiden. Diversen, Eetculturen, 07-02-2012

Eetcultuur: Marokko

De Marokkaanse keuken raakte in Nederland bekend door de invloed van de vele Marokkaanse migranten. Opeens werden couscous en bisteeya bekende gerechten. Niet onterecht, de Marokkaanse keuken met zijn… Diversen, Eetculturen, 06-02-2012
Eetcultuur: Mexico

Eetcultuur: Mexico

De eetcultuur in Mexico is zeer oud en van oorsprong Indiaans. Later zijn er Europese ingrediënten aan de keuken toegevoegd, maar de smaak blijft authentiek Mexicaans. Diversen, Eetculturen, 03-02-2012

Eetcultuur: Nederland

Nederland staat internationaal niet bekend als een land met een geweldige keuken. Toch was het eten tijdens bijvoorbeeld de Gouden Eeuw vaak zeer uitgebreid en luxe. Pas in de negentiende eeuw verande… Diversen, Eetculturen, 09-02-2012

Eetcultuur: Spanje

De Spaanse eetcultuur is meer nog dan andere eetculturen misschien, beïnvloedt door omringende culturen. De Fransen in het noorden en Marokko in het zuiden hebben een belangrijke rol gespeeld bij het… Diversen, Eetculturen, 02-02-2012

Eetcultuur: Thailand

De Thaise eetcultuur is zeer specifiek. Thailand heeft veel zaken overgenomen uit andere culturen, maar het nieuwe resultaat is altijd typisch Thais. Diversen, Eetculturen, 04-02-2012
Eetcultuur: Turkije

Eetcultuur: Turkije

Turks eten is heerlijk. De keuken is uitgebreid en divers. Turken zijn dol op lekker eten en vooral met mooi weer genieten ze graag van een lekkere maaltijd buiten; op het balkon, in de tuin, in een r… Diversen, Eetculturen, 10-02-2012

Gevulde koolbladeren en courgette met munt en knoflook

Een favoriet gerecht in de Levant in de wintermaanden: gevulde koolbladeren. Het is een heleboel werk, maar wel de moeite waard. Het is het soort van gerecht dat u niet in een restaurant vindt, maar w… Recepten, Recepten Midden-Oosten, 16-12-2010

Gevulde wijnbladeren en courgettes

In de Levant is men dol op gevulde groentes, ze zijn er in allerlei soorten. Hier volgen twee van de meest bekende recepten: Jebra oftewel Awraq 'einab (gevulde wijnbladeren) en Sheikh al-mahshi (gevu… Recepten, Recepten Midden-Oosten, 24-06-2008
Het specerij Kardemom

Het specerij Kardemom

Kardemom is een van de oudst bekende specerijen, maar wordt in Westerse keukens niet zo veel gebruikt. In Azië en in het Midden-Oosten echter is het een geliefde smaakmaker. Producten, Specerijen en Kruiden, 10-12-2007
Schrijf mee!