Artikelen 21 - 30 van 41 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Basilicum is een veel gebruikt kruid in met name de Italiaanse keuken. Met de komst van internationale gerechten is het ook in Nederland inmiddels een vaak gebruikt kruid.
Producten, 15-01-2008
Laurier is een van oudsher bekend kruid. In het oude Griekenland werden de winnaars van de Olympische Spelen getooid met een kroon van laurierbladeren. In het gewone alledaagse leven is laurier een sm…
Producten, 23-01-2008
Oregano wordt veel in de Italiaanse en andere Mediterrane keukens gebruikt en in toenemende mate ook in Nederland. Italiaanse tomatensauzen en pizza's kunnen eigenlijk niet zonder orgeno, vers of gedr…
Producten, 19-01-2008
In veel landen in het Midden-Oosten wordt dit gerecht, in allerlei variaties, gegeten. Oorspronkelijk is het afkomstig uit de Emirateen. Vaak worden er weinig groenten bij gegeten. Deze variant is spe…
Recepten, 20-07-2007
Dit is een traditioneel gerecht uit de Levant. Het kost wat tijd doordat het nodig is de aubergines te frituren, maar het geeft wel de authentieke smaak van een familie-etentje in Jordanië of Syrië.
Recepten, 20-07-2007
Bloemkool is een groente die nogal eens ondergewaardeerd wordt. Nederlanders kennen de groente vaak vooral als zijnde gekookt met een kaassaus. Niets mis mee natuurlijk, maar de groente kan op zeer ve…
Recepten, 18-04-2012
Een zeer traditioneel gerecht in Syrië, wat op het eerste gezicht misschien vreemd lijkt door de yoghurt-saus, maar bijzonder lekker is. Ook kinderen zijn er dol op.
Recepten, 26-06-2007
Een klassiek en geliefd gerecht uit de Libanese en Syrische keuken, waarbij kleine courgettes gevuld worden met een vulsel van vlees en uien en vervolgens gefrituurd worden en gekookt in een saus van…
Recepten, 20-05-2010
Dit is een van de meest geliefde gerechten in het Midden-Oosten, in alle restaurants te bestellen. Het gerecht is echter ook heel eenvoudig thuis te bereiden. Hier volgen een aantal bereidingswijzen.
Recepten, 14-02-2008
Kaneel is een van de meest gebruikte specerijen en in de geschiedenis van dit specerij heeft Nederland een niet onbelangrijke rol gespeeld. Het wordt zowel in zoete als in hartige gerechten gebruikt.
Producten, 13-12-2007