Sasati » Eten en Drinken: Pagina 3
Sasati: Informatie van A tot Z
Artikelen 21 - 30 van 46 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Het specerij Saffraan

Het specerij Saffraan

Saffraan is het duurste specerij ter wereld. Iran is de grootste producent van saffraan en Spanje is de grootste exporteur. Producten, Specerijen en Kruiden, 10-12-2007

Koude Voorgerechten uit Syrië en Libanon

In Syrië en Libanon maken voorgerechten of 'mezze' een belangrijk deel uit van de maaltijd. Tafels zijn vaak overladen met voorgerechten, bestaande uit 'dipsauzen', salades, aardappelgerechten en vers… Recepten, Recepten Midden-Oosten, 12-05-2008
Kruiden en specerijen: Tijm

Kruiden en specerijen: Tijm

Tijm is een kruid dat vooral veel gebruikt wordt in de keukens rond de Mediterrane Zee. Tegenwoordig is het ook in Nederland veel verkrijgbaar. Producten, Specerijen en Kruiden, 23-01-2008

Kruiden: Basilicum

Basilicum is een veel gebruikt kruid in met name de Italiaanse keuken. Met de komst van internationale gerechten is het ook in Nederland inmiddels een vaak gebruikt kruid. Producten, Specerijen en Kruiden, 15-01-2008

Kruiden: Laurier

Laurier is een van oudsher bekend kruid. In het oude Griekenland werden de winnaars van de Olympische Spelen getooid met een kroon van laurierbladeren. In het gewone alledaagse leven is laurier een sm… Producten, Specerijen en Kruiden, 23-01-2008
Kruiden: Oregano

Kruiden: Oregano

Oregano wordt veel in de Italiaanse en andere Mediterrane keukens gebruikt en in toenemende mate ook in Nederland. Italiaanse tomatensauzen en pizza's kunnen eigenlijk niet zonder orgeno, vers of gedr… Producten, Specerijen en Kruiden, 19-01-2008

Kubseh, een traditioneel rijst-gerecht uit het Midden-Oosten

In veel landen in het Midden-Oosten wordt dit gerecht, in allerlei variaties, gegeten. Oorspronkelijk is het afkomstig uit de Emirateen. Vaak worden er weinig groenten bij gegeten. Deze variant is spe… Recepten, Recepten Midden-Oosten, 20-07-2007

Ma'loubeh oftewel omgekeerd

Dit is een traditioneel gerecht uit de Levant. Het kost wat tijd doordat het nodig is de aubergines te frituren, maar het geeft wel de authentieke smaak van een familie-etentje in Jordanië of Syrië. Recepten, Recepten Midden-Oosten, 20-07-2007

Recepten met bloemkool

Bloemkool is een groente die nogal eens ondergewaardeerd wordt. Nederlanders kennen de groente vaak vooral als zijnde gekookt met een kaassaus. Niets mis mee natuurlijk, maar de groente kan op zeer ve… Recepten, 18-04-2012

Rijst met groente en gehakt

Deze maaltijd wordt, in allerlei variaties, gegeten in het Midden-Oosten. Het is eenvoudig te bereiden, gezond en lekker! Recepten, Recepten Midden-Oosten, 22-08-2007
Schrijf mee!